Madde Rumberg

Konstnär och mångsysslare. Född, uppvuxen och bosatt i Blekinge. Utbildad inom måleri, skulptur, grafik och illustration, plus en mängd olika småkurser i diverse tekniker inom konst/konsthantverk och slöjd.

 

Huvuduttryckssätten är i måleri med olja och akryl men också mixed media. Skulptering i huvudsak i papier-maché. Jag jobbar också med teckning och illustration.

På amatörsnivå håller jag på med fotografering bara för att det är vansinnigt roligt och tycker det är ett bra sätt att samla och spara intryck till inspiration för mina tecknade och målade bilder och skulpturer.

 

Stor inspirationskälla är folklore, slöjd och hantverk från världens alla hörn. Skrönor, berättelser, myter, legender, sagor och en bra ihopljugen story kan också verka som en bra katalysator till inspiration och idéer.

Så även vår Moder jord med sin mångfald i sin natur och invånare.

 

Uttrycken rör sig mellan det figurativa och abstrakta. Myller av färg och form. Lekfullhet, fantasi, glädje, humor och experimenterande är viktigt med ett stråk av eftertanke och funderingar kring ”alltet” omkring oss.

 

 

 

 

Innehar F-skatt